Sivut

perjantai 15. tammikuuta 2016

Suomalainen nainen ei puhu eikä pussaa

Nyt se on sitten sekin tutkittu ja todistettu. Nimittäin se, että suomalainen nainen ei puhu eikä pussaa, ainakaan suomalaista miestä. Ei se nyt mikään tunnevammainen kuitenkaan ole, se suomalainen nainen, tykkäähän se sentään lapsistaan. No, ainakin melkein yhtä paljon kuin koirastaan. Ja kavereilleen sillä on aina aikaa.

Mutta se mies, sitä se vaan käskyttää, ja nalkuttaa sitten vielä siihen päälle. On se melkoinen pirttihirmu, kaikesta pitää päättää ja mikään ei kelpaa. Ei kai se mikään ihme ole jos mies on jo aikoja sitten lakannu vonkaamasta, hyvä kun uskaltaa jotain joskus sille sanoa.

Mikähän sille oikein on tullu kun se on niin takakireä nykyään? Ei se semmonen ollu silloin nuorena. Sen kanssa oli ihan kiva harrastaa kaikenlaista, ja huumorintajuakin sillä oli. Tai niin se suomalainen mies ainakin muistelee. Mut se oli ennen kun tuli ne lapset. Ja talo. Ja asuntolaina. Ja auto ja koira ja ylityöt. Sillon se oli vielä ihan kiva, se vaimo.

Vaikka olihan se silloinkin vähän pikkutarkka. Tai siis no, sellanen jämptin oloinen. Tiesi aina tarkalleen, mitä halusi. Häätkin se oli suunnitellu jo etukäteen, kaason kanssa oli kaikki yksityiskohdat sovittu jo lastentarhassa. Ja lasten nimet oli päätetty kavereiden kanssa jo lukiossa. Se sano aina, että tämmöisten asioitten kanssa pitää olla ajoissa liikeellä, muuten joku muu ehtii varata Roosa-Sanniinan omalle lapselleen ja mistäs me sitten se nimi keksitään.

Siihenhän se suomalainen mies kai aikoinaan ihastuikin. Kun se oli niin jämpti se nainen. Elämä oli sillä lailla järjestyksessä kun se tiesi aina, mitä piti tehdä ja milloin. Semmoset pikkujutut. Niinku vaikka ne joululahjat sukulaisille, että mitä kenellekin. Tai rokotukset lomia varten koko porukalle. Ja käski pakata kumisaappaat kun mentiin mökille. Niin no joo, ehkä se on ollu vähän kontrollifriikki aina.

Mut nyt tää elämä on yhtä helvettiä. Just kun ajattelit, että nyt kun on hankittu talot ja mökit ja kakaroiden harrastusvälineet ja vois vähän relata duunin jälkeen niin eikös se nalkutus ala taas. Ja mistä se aina keksiikin niitä uusia hommia? Ja auta armias jos yrität istahtaa sohvalle ennenkun on roskat viety ja koira kusetettu.

On se semmonen päällepäsmäri se suomalainen nainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti