Sivut

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Avohoitoa raivotautisille

Internetin keskustelupalstoilla riehuvassa asemasodassa ammutaan kovilla. Poterot on kaivettu, ja vihaiset mielensäpahoittajat käyvät armotta toistensa kimppuun  heti kun uusi viesti ilmestyy ruudulle.

Ja näistä taisteluhaudoista  löytyy jokaiselle jotakin:

Parisuhteissaan (tai niiden puuttumiseen) pettyneet Vihaiset Miehet ja Katkerat Naiset käyvät sukupuolten välistä sotaa vuodattamalla pyhää vihaansa vastakkaista sukupuolta kohtaan. Rasistit ja Suvakit parantavat maailmaa huutamalla toisilleen ja kaikille, jotka uskaltavat esittää eriävän mielipiteen. Vihaiset nuoret  ja vielä vihaisemmat keski-ikäiset niputtavat innolla omat ja yhteiskunnan ongelmat yhteen ja vaativat äänekkäästi korvausta itse määrittelemältään inhokki-puolueelta tai ihmisryhmältä.

Ja auta armias sitä satunnaista kävijää, joka luulee osallistuvansa ihan oikeaan keskusteluun ajankohtaisista asioista tiedostavien ja hyvin artikuloivien kansalaisten kanssa. Jos vielä erehtyy kommentoimaan vastapuolten argumentteja sovittelevaan sävyyn, saa äkkiä osakseen täyslaidallisen kummaltakin.

Ei, puolensa pitää valita, ja satunnainen kävijä voi äkkiä huomata tulleensa heitetyksi sellaiseen poteroon, jonne ei ikinä arvannut joutuvansa.

Toki poterosta tulee potkituksi pois ihan yhtä nopeasti, kun kyseisen poteron klikki päättää, että koska satunnainen kävijä ei ole heikäläisiä, täytyy sen tietysti olla vastapuolen kätyri.

Ja niinpä satunnainen kävijä sitten laskee haavojaan, tai siis otsaansa lyötyjä hämmentäviä leimoja (rasisti-suvakki-femakko-sovinisti...), tarrautuu tiukasti mielenrauhansa rippeisiin  ja poistuu vähin äänin.

Satunnainen kävijä huomaa ensin miettivänsä, onko netin keskustelupalstojen asemasota sittenkin ehkä jonkinlainen peli, ainakin siinä tuntuu olevan yksinkertaisen selkeät säännöt. Ensin pitää määritellä itsensä ja kaivaa se oma potero, ja sitten aletaan mäiskiä vastustajaa. Ja se vastustajan valitseminen, se vasta helppoa onkin: jos on oman määritelmänsä mukaan maahanmuuttokriittinen / suvaitsevainen / tasa-arvon kannattaja / miesten oikeuksien puolustaja niin vastustaja on silloin yksiselitteisen automaattisesti suvakki / rasisti / sovinisti / femakko

Ja jos vastustaja yrittää vikistä, että eipäs nyt leimata, niin sitten voi aina lukea luovasti rivien välistä ja tulkita ne vastustajan kommentit niin, että ne vastaa sopivasti omia neurooseja. Ja jos mikään muu ei auta, niin aina voi ottaa oman argumentoinnin tueksi joka tilanteeseen sopivan viimeisen oljenkorren: ”älä tuu mulle aukoon päätäs kun et mitään tiedä saatanan rasisti / suvakki / femakko /sovinisti / tms

Tai olisko kyseessä sittenkin jonkinlainen itsehoito-terapia? Kaipa se jotain mielen lukkoja aukaisee kun saa huutaa tuntemattomille pää punaisena, kun kotona ei uskalla. Eikä tarvitse käydä ikävää syvällistä keskustelua peilistä katsovan tyypin kanssa siitä, miksi aikoinaan ihan itse valitsi sen oman elämän niin perusteellisesti pilanneen sammakkopirinssin tai -prinsessan. Onhan se paljon kätevämpää syyttää siitä muita ja leimata kaikki vastakkaisen sukupuolen edustajat itsekkäiksi narsisteiksi  ja hulluiksi.

Ja sitten satunnaisella kävijällä välähtää: tämähän on ihan huippujuttu, pitäs ehdottomasti  sisällyttää siihen SOTE uudistukseen! Siitä ne säästöt kansantaloudelle syntyy: ulkoistetaan mielenterveyspalvelut nettiin, saa kansalaiset huutaa niin paljon kun haluaa eikä maksa yhteiskunnalle mitään. Ja se olis asiakkaallekin helppoo: siihen alkuun semmonen valikko, mistä voi ensin valita minkäsortin mielensäpahoittajasta on kyse ja mikä noin niinkun tänään vituttaa. Ja siitä sitten vaan trollaamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti